Omega 3: Din punct de vedere nutritiv, cei mai importanti acizi grasi Omega 3 sunt: ALA (acidul alfa-linolenic), EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexaenoic).
ALA se gaseste in alimente ca nucile, semintele de in, canepa, chia, dovleac, boabe de soia, varza Kale, spanac si oua. EPA şi DHA se gasesc în pestele gras ca somonul, macroul si heringul.
Beneficii: prevenirea afectiunilor aparatului cardiovascular, sustinerea sistemului nervos, reducerea colesterolului, prevenirea depresiilor, precum si alte beneficii la nivelul sistemului digestiv, diabetului, osteoporozei, artrozei, afectiunilor cutanate, durerilor menstruale.
Omega 6: Se gasesc in uleiurile vegetale cum ar fi uleiul de floarea soarelui, masline, susan, coacaze, nuc, porumb, alune, soia, fistic.
Beneficii: Stimularea cresterii parului, mentinerea sanatatii pielii si a sistemului osos, prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a cancerului, cat si un important efect antiinflamator.
Omega 9: Acidul Oleic este cel mai important acid gras Omega 9. Se gasesc in ulei de rapita, de masline, migdale si in avocado.
Beneficii: scaderea colesterolului, reducerea riscului de diabet si a bolilor cardiovasculare.