Pentru o sanatate optima, care sa persiste pana la varste inaintate, este necesar sa avem o grija sporita fata de noi insine si, in special, sa ne asiguram o inima sanatoasa. In Romania, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a decesului. Concret, peste 50% dintre decesele anuale au ca principala cauza o boala cardiovasculara. Cauzele sunt multiple, iar una este chiar neglijarea calitatii vietii de-a lungul timpului si pe perioade mari de timp.
Vestea buna este ca exista o serie de nutrienti esentiali pe care ii poti include in dieta ta, in mod regulat, pentru a ajunge la varste inaintate cu o inima sanatoasa si puternica. Acesti nutrienti, pe care ii detaliem mai jos in articolul nostru, contribuie, intre altele, la mentinerea unei greutati adecvate, a echilibrului colesterolului, a tensiunii arteriale sau a nivelului zaharului din sange.
A manca bine pentru a trai mai bine este formula magica in care trebuie sa investesti pentru a te bucura de o inima sanatoasa cat mai mult timp.
Astfel, iti sugeram sa faci sa schimbari chiar de acum. Include in dieta ta nutrientii esentiali de mai jos, pentru a te bucura de o inima sanatoasa!
Magneziul
Magneziul este un mineral esential care favorizeaza relaxarea musculara, in special a muschilor inimii. Mentinerea unui nivel adecvat de magneziu in organism te va ajuta sa previi accidentele vasculare cerebrale si atacurile de cord.
In medie, femeile sunt cele care sufera cel mai mult din cauza deficitului acestui mineral. Nu ezita sa consulti medicul pentru a afla daca ai deficit de magneziu si a-ti optimiza doza.
Coenzima Q10
Coenzima Q10 functioneaza in colaborare cu magneziul, seleniul, vitamina C, vitamina E si zincul. Un echilibru adecvat al acestor nutrienti iti va asigura o inima sanatoasa chiar si peste varsta pensionarii. Coenzima Q10 este un antioxidant care se gaseste in anumite alimente recomandate a fi consumate cu moderatie, asta pentru ca multe dintre ele contin destul de multe grasimi. In plus, este important sa cauti acele alimente cu origine cunoscuta, produse cat mai natural. Intre aceste alimente se numara ouale, sardinele, somonul, macroul.
Alicina
Alicina este un compus al usturoiului, acea substanta care ii si ofera acestuia mirosul specific. Alicina are un efect puternic asupra sanatatii inimii si arteriale, deoarece reduce inflamatia de la nivelul vaselor de sange, imbunatatind fluxul sanguin.
Licopenul
Licopenul este un carotenoid foarte important pentru protectia inimii, deoarece lupta impotriva afectiunilor. Datorita licopenului continut de rosii sau morcovi, flexibilitatea arterelor creste, iar tesutul endotelial se imbunatateste, prevenind aparitia arteriosclerozei.
Probiotice
S-ar putea sa fii surprins ca am inclus probioticele pe aceasta lista a nutrientilor esentiali pentru o inima sanatoasa. Dar trebuie sa iei ceva mai mult in considerare sanatatea intestinala. O flora bacteriana bolnava presupune un sistem imunitar mai slab si, in acelasi timp, aparitia unei inflamatii sistemice. Sanatatea intestinala precara determina o proasta absorbtie a nutrientilor si, prin urmare, conduce la probleme grave si progresive la nivelul inimii.
Acizii grasi Omega
Intre alimentele benefice oferite de dieta mediteraneana se numara uleiurile naturale si pestele proaspat. Acestea ofera acizi grasi Omega 3, 6, 9, nutrienti esentiali pentru reducerea colesterolului si a trigliceridelor. Prin includerea lor in alimentatie, vei putea preveni inflamatia cardiovasculara.
Pentru ca organismul nu produce acesti acizi, este necesar sa ii procure prin alimentatie sau suplimente alimentare. Dintre acele suplimente pentru inima sanatoasa, EstroVita Cardio ofera organismului cei trei acizi grasi Omega. Mai mult, suplimentul contine si ulei de rozmarin, Vitamina D, Vitamina E si vitamina K. Aceasta din urma vitamina, adeseori neglijata, joaca un rol important in sanatatea cardiovasculara prin reglarea homeostaziei calciului. Suplimentarea vitaminei K2 a fost puternic asociata cu imbunatatirea rezultatelor cardiovasculare prin modificarea calcificarii sistemice si a rigiditatii arteriale. Doza zilnica recomandata de EstroVita Cardio este de 5 ml. Produsul se administreaza in timpul mesei conform indicatiilor de pe prospect sau conform indicatiilor medicului tau.
Vitamina C este un antioxidant puternic, care nu poate lipsi din dieta ta, daca vrei sa ajungi la 80-90 de ani in plina forma. Aceasta previne deteriorarea celulara, reduce colesterolul rau (LDL) si te ajuta sa ai o vase arteriale mai puternice si mai flexibile. Spanacul, patrunjelul, citricele sunt la indemana tuturor, asa ca asigura-te ca ai in casa mereu aceste alimente!