Algele marine – multiple beneficii

picture large green bush grows near trees picture with focus small twig with fly it

Algele marine fac parte din dieta omului de mii de ani, mai ales in zonele tarmurilor lacurilor, a marilor si oceanelor. Vechile texte medicale chinezesti si japoneze consemneaza consumul de alge si beneficiile acestora asupra sanatatii.

Algele contin putine grasimi, insa, ofera un mare aport de minerale esentiale: iod, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, siliciu, fosfor, bor. De asemenea, algele sunt bogate in fibre alimentarespeciale, in stare uscata continand intre 45 si 80 g pentru 100 g de produs.

In tarile orientului, unde algele sunt utilizate din cele mai vechi vremuri, obezitatea nu e ste cunoascuta, iar bolile cronice au o prevalenta foarte scazuta. Consumatorii de alge au si o longevitate ridicata, trecand usor peste 90 de ani, in conditii de calitate a vietii bune.

Asiaticii prescriu algele in regimurile pentru stimularea functiilor hepatice, ameliorarea functionarii glandei tiroide (stabilizeaza balanta tiroxinei), in tratarea nodulilor limfatici si afectiunilor pielii si fanerelor (par, unghii).

Alga Laminaria (Kombu) este utilizata pentru efectele sale anticoagulante si pentru combaterea tulburarilor hormonale. Algele Laminaria amelioreaza hipertensiunea arteriala (HTA), anemia feripriva, tulburarile de deglutitie, afectiunile prostatei si previne aparitia cancerului si a osteoporozei. Laminaria are un continut semnificativ de acid glutamic natural care imbunatateste si savoarea mancarurilor de legume, a supelor, salatelot, fara a avea efectele daunatoare ale glutamatului monosodic (MSG, E621) care este astazi regasit in compozitia miilor de produse alimentare.

Alga Pyropia tenera (nori) este utilizata la prepararea de sushi. Introducerea algelor in consum si alegerea suplimentelor cu alge este o alegere inteleapta, tinand cont de efectele benefice ale acestora.

Bibliografie: Crezi ca stii sa traiesti?! – Mencinicopschi, Gheorghe

Articolul anterior

Îți plac nucile și fructele uscate? Vezi ce trebuie să știi despre ele!

Articolul următor

Fierul, esențial pentru viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonarea dvs. nu a putut fi procesată. Vă rugăm să încercați din nou.
V-ați abonat cu succes la Newsletter.

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și rămâi la curent cu noile oferte Compresa.

Coș
Loghează-te

Nu ai cont încă?

Crează un cont
Categorii de produse
Urmărește-ne: